GL-PvdA: Doen we genoeg voor jongeren in Bergeijk?

Zoals jullie weten ben ik zelf nog jong en regelmatig op ’t Hof en in Bergeijk bij de voetbalvereniging, als trainer van Bergeijk 3, of in de horeca te vinden. Ik hoor jongeren dan vaak over de sluitingstijd van de horeca, de sportvoorzieningen en het openbaar vervoer. Ze zijn niet altijd tevreden over het niveau van de voorzieningen voor jongeren. Als jongeren staan we op een gegeven moment voor de keuze of we in Bergeijk blijven wonen of richting de stad gaan. De bereikbaarheid en het niveau van de voorzieningen spelen dan zeker een rol.

Wat we zouden willen, is van jongeren zelf meer informatie krijgen over hoe ze naar de voorzieningen in Bergeijk kijken en aan welke veranderingen ze eventueel denken. Mogelijk willen jongeren ook zelf een rol spelen in het organiseren van activiteiten. Misschien zijn er jongeren die graag eens inspreken bij een commissie van de gemeenteraad, maar weten niet hoe ze dat moeten regelen.

We willen op korte termijn graag met jongeren in gesprek gaan, bijvoorbeeld tijdens een stapavond.  Wat zouden jullie er van denken als we een nachtdebat organiseren?

Heb je vragen, ideeen of opmerkingen over dit idee? Neem dan contact met me op door een mail te sturen naar info@glpvda.nl. Dan gaan we met elkaar in gesprek om te kijken wat we samen kunnen bereiken.

Tim Sonnenberg, raadslid GroenLinks-PvdA Bergeijk