GL-PvdA: Licht aan het eind van de tunnel

Het zijn vreemde en zware tijden. In de eerste plaats natuurlijk voor de mensen die ziek zijn, en voor de mensen die hen verzorgen. De corona-crisis vraagt veel van ons allemaal. Ik heb de afgelopen dagen heel veel voorbeelden voorbij zien komen van mensen die elkaar willen helpen. Juist nu moeten we dat blijven doen. De komende weken, misschien wel maanden, bevinden we ons in onzekerheid en dat zorgt voor stress. Het vraagt veel van een samenleving; sociale onthouding betekent dat we juist dat wat het meest menselijke is, niet meer kunnen doen. Maar kijk om naar elkaar. De voorbeelden ontroeren me, ik zie oproepen van mensen via sociale media dat ze boodschappen willen doen voor ouderen.

Ook zijn er veel berichten van jongeren die aanbieden om op kinderen te passen waarvan de ouders werkzaam zijn in de vitale sector. Collega-onderwijzers die dagenlang online lesmateriaal voorbereiden en leerlingen lesgeven met een videoverbinding. Mensen gaan de natuur in, samen wandelen op een veilige afstand van elkaar. Zelf ben ik met mijn vrienden gaan fietsen om het hoofd even leeg te maken en afval gaan rapen langs de kant van de weg met collega raadslid Yfke Froentjes.

En ja, sociale onthouding doet pijn. We missen allemaal de knuffel, de arm om ons heen, hand in hand lopen of gewoon even bij elkaar zitten. Maar vergeet een ding niet; wij als Bergeijkse samenleving komen hier sterker uit. Ook als we even niet fysiek bij elkaar kunnen zijn – we laten niemand alleen achter. Wij als GL-PvdA-fractie houden contact met elkaar en proberen het werk voort te zetten via de online kanalen. Denk aan elkaar, en brand een kaarsje in deze donkere tijden. Want zo is er altijd licht aan het eind van de tunnel!

Namens GroenLinks-PvdA Bergeijk

Tim Sonnenberg