Groen Links-PvdA Bergeijk zoekt het niet in de verschillen!

Bergeijk is ter nauwernood ontkomen aan een identiteitscrisis! Gelukkig is er de laatste maanden hard gewerkt door het gemeentebestuur, samen met onze zes kernen,  aan het vaststellen van  het DNA van Bergeijk.  In een mooi boekwerk staat nu beschreven wat zo eigen is aan onze zes verschillende kernen.  Wat ons verbindt en waarin we wellicht verschillen.  Met dit initiatief is niets mis. Je mag trots zijn op de kern waar je woont en dit met enthousiasme uitdragen.  Als je je bewust bent van je eigen identiteit, dan kun je jezelf ook verbinden met anderen.  Zoals een vader trots is op zijn zoon of dochter als deze een doelpunt maakt en dit aan iedereen laat weten!

Naast dat deze DNA-productie een aardige duit geld heeft gekost ,vragen wij ons wel af of we hier nu zoveel wijzer van zijn geworden. We weten nu dat Riethovenaren  anders kijken naar hun dorp dan dat dit in Westerhoven of Luyksgestel gebeurt en dat ’t Hof verschilt van ‘t Loo of de Weebosch.   Maar zouden we met z’n allen in Bergeijk en de Kempen nu zoveel verschillen, dat  dit op deze manier  benadrukt moet worden?  Ik denk dat alle inwoners  wel weten dat er verschillen zijn.

Je hoeft maar een rondje te fietsen en je ziet al dat deze kernen allemaal zo haar eigen karakter hebben.  Onze partij legt meer de nadruk op wat onze burgers met elkaar verbindt en minder waar we in verschillen.  We willen immers met z’n allen goede zorg, schone lucht, gezonde woningen , een veilige woonomgeving en geen financiële zorgen. Waar je ook woont in ons mooie Bergeijk.  Dit is waar onze partij zich sterk voor maakt. En de verschillen ? Het is mooi dat niet alles en iedereen hetzelfde is, maar daar hebben wij geen onderzoek voor nodig!  Wil je reageren op dit stukje dan kan dat via info@glpvda.nl

Fred Vermeulen

Raadslid GroenLinks-PvdA Bergeijk