GroenLinks-PvdA over: een fris geluid in de politiek

Na weken van radiostilte was het dan zo ver; de beoogd gedeputeerden voor de nieuwe coalitie in Brabant werden bekend gemaakt. Er werd onder andere gekozen voor een klimaatontkenner op Energie en een voormalig ZLTO-bestuurder op Landbouw, Voedsel en Natuur. Een fris geluid werd dat genoemd.

Daarnaast viel op dat er geen portefeuille Kunst en Cultuur meer is. Kunst en Cultuur wordt gezien als vrijetijdsbesteding. Hoe komen ze er bij? Kunst en Cultuur is geen versiering. En zeker niet iets wat goed bij de gordijnen moet passen. Nee, het is van grote waarde. Omdat het ons verbindt en schoonheid, innovatie en creativiteit laat zien. Dit laten we ons niet afpakken. We zullen er alles aan doen om de sector te ondersteunen waar dat mogelijk is.

Als Bergeijkse fractie worden wij door de ontwikkelingen in de provincie extra gestimuleerd om ons, nog meer dan de afgelopen twee jaar, met alle kracht, overtuiging en positiviteit in te blijven zetten voor een cultureel, groen, sociaal en sterk Bergeijk. We blijven ons dus inzetten voor goed werk, wonen, zorg, oog voor de natuur en het klimaat. En voor een goed Bergeijks beleid op het gebied van Kunst en Cultuur! Samen met andere Bergeijkenaren die hetzelfde willen.

Ons geluid zullen we ook de komende twee jaar laten horen. We hebben jou daarbij extra hard nodig. Maak jij je ook zorgen over de huidige ontwikkelingen en wil jij je samen met ons sterk maken voor een echt fris geluid in de Bergeijkse politiek? Laat het weten!

Tim Sonnenberg (21 jaar)

Raadslid GroenLinks-PvdA Bergeijk

info@glpvda.nl