GroenLinks-PvdA over natuurbehoud en landbouw

Nederland is een klein land, met veel inwoners en veel bedrijvigheid. Dat legt een grote druk op onze fysieke leefomgeving en dat zorgt voor problemen. Onze snelwegen, landbouw en vliegvelden zorgen er voor dat we tot de hoogste uitstoters ter wereld horen. Dit is desastreus voor onze natuur en slecht voor de gezondheid. Jarenlang is er teveel stikstof uitgestoten en die stikstof slaat neer in de natuur. Stikstof heeft grote invloed op de biodiversiteit. In gebieden met veel stikstof, sterven planten die hier niet tegen kunnen uit. En met hen de dieren en insecten die van die planten leven. Daarom hebben we in Nederland afspraken gemaakt over de hoeveelheid stikstof die we mogen uitstoten. Maar daar zitten we nu ver boven.

Landelijk  maken de fracties van PvdA en GroenLinks zich sterk voor oplossingen die groen en eerlijk zijn, met oog voor mens, gezondheid en natuurbehoud. Naast het stimuleren van andere manieren van reizen, en bijvoorbeeld het verlagen van de maximum snelheid, ontkomen we niet aan een transitie in de landbouw. Wat we als GroenLinks-PvdA Bergeijk willen is dat we ook in Bergeijk overgaan naar een meer volhoudbare vorm van landbouw. Dat is goed voor de natuur, de biodiversiteit en voor onze inwoners.
Bergeijk moet wat ons betreft ook op het gebied van duurzame landbouw de groenste gemeente van Nederland willen worden, met een maximale bescherming van de gezondheid van de inwoners van Bergeijk, met minimale overlast, met oog voor duurzaamheid, natuurbehoud en dierenwelzijn en met een fatsoenlijk inkomen voor agrariërs.

Wij nodigen u graag uit voor onze ‘2020-borrel’ aanstaande vrijdag 24 januari in D’n Eijkholt in Luyksgestel. Onder het genot van een hapje en een drankje proosten wij op het nieuwe jaar en gaan graag met u in gesprek over wat u bezighoudt.

Yfke Froentjes
Raadslid GroenLinks-PvdA Bergeijk
info@glpvda.nl