GroenLinks-PvdA roept op: Vrouwen en meisjes, het is tijd om de politiek in te gaan!

Tegen de tijd dat dit stukje in de Eykelbergh staat, ben je vast carnaval aan het vieren. Of misschien een weekje op vakantie. Maar de week na carnaval na staat er ook weer wat te gebeuren. Op 8 maart is het namelijk internationale Vrouwendag, met overal ter wereld activiteiten.  Wij houden het wat dichter bij huis en willen het met je hebben de invloed van vrouwen op de politieke besluitvorming. En over de vertegenwoordiging van vrouwen in de Bergeijkse politiek. Wist je dat er van de 17 raadsleden in Bergeijk maar 5 vrouwen zijn? En dat in onze commissies de vrouwen ook in de minderheid zijn?

Wat ons betreft tijd om daar verandering in te brengen. Misschien heb je zin en tijd om je in te zetten voor een sterk, groen en sociaal Bergeijk. Mogelijk zie je het wel zitten om over twee raadslid te worden namens onze fractie. Of begin je liever als burger commissielid, want ook dan kun je meepraten over hoe we onze idealen kunnen bereiken. En voor wie liever wat meer op de achtergrond meedoet hebben we mooie klussen.

Wil je hier wel eens over hebben, of ben je nieuwsgierig geworden, dan nodig ik je van harte uit om op zondag 8 maart, internationale vrouwendag, een kopje koffie met me te gaan drinken. Laat het even weten via ons emailadres: info@glpvda.nl. Dan nodig ik je uit.

Mannen en jongens met het rood-groene hart op de juiste plek zijn ook van harte welkom!

Yfke Froentjes, raadslid GroenLinks-PvdA Bergeijk