GroenLinks-PvdA zegt: Meer laadpalen, kom maar op!

Niet alle vervoer kan per fiets. Waar mensen toch voor de auto of scooter kiezen, moeten ze de mogelijkheid hebben dat ze deze bij een elektrische laadpaal in de buurt kunnen opladen. Want schoon vervoer is goed voor het milieu, voor onze gezondheid en is een stap op weg naar een duurzame economie. Het zou mooi zijn als de gemeente het voortouw neemt en er bij centrale plekken binnen alle kernen publieke laadpalen komen. De gemeente kan bijvoorbeeld ook autobedrijven uitnodigen mee te doen in het versneld realiseren van een dekkend netwerk van laadpalen. Dit betekent een win-winsituatie voor iedereen.

Dan gaat het niet alleen om laadpalen bij mensen voor de deur, maar ook op drukbezochte publieke plaatsen zoals het Hof en de supermarkten. Bewoners die een elektrische auto kopen en een laadpaal willen, zouden door de gemeente ondersteund kunnen worden om op een snelle, gemakkelijke manier een aanvraag te doen en duidelijke informatie te krijgen over alles wat kan en mag.
Binnen mijn portefeuille mobiliteit zie ik de noodzaak voor een dekkend netwerk binnen de kernen. Ik ben heel benieuwd hoe jij daarover denkt. Heb jij nog meer ideeën op het gebied van mobiliteit die duurzaamheid bevordert; laat het ons weten!

GroenLinks-PvdA
RaadslidTim Sonnenberg